Appartementen Cervantes
   

Prettige, comfortable appartementen aan rustig plein in hartje Cordoba

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Aan het Plaza del Potro

Hotel en appartementen

Dit is een eenvoudig maar sfeervolle accommodatie in het historisch centrum van Córdoba. Dit hotel het bijbehorende hostal  is al van oudsher een begrip in Córdoba en gelegen aan een smal straatje net buiten de wijk de Juderia.

Het hotel heeft een mooie, sfeervolle binnenpatio. De hotelkamers hebben een eigen badkamer en er is airconditioning, telefoon en een TV aanwezig.

Aan het mooiste pleintje van de stad…

Het hotel beschikt ook over 8 ruime en comfortabele appartementen met eigen kookgelegenheid die over 2 panden direct aan het het sfeervolle Plaza del Potro zijn verdeeld.
Er is een receptie op de begane grond. De appartementen zijn over 3 verdiepingen gelegen. Er is geen lift. Op de 3e etage is een leuk studio-appartement met een klein terras met zicht op het plein. Even ene klim, maar het uitzicht vergoed veel!
De appartementen zijn geschikt tot maximaal 4 personen. Ze hebben een slaapkamer en sommige hebben een cama-sofa in de woonkamer. De bedden zijn uitstekend, met nieuwe matrassen.
De meeste tweepersoonsbedden zijn 1.90 lang en 1.50 breed. De appartementen aan de achterzijde beschikken over twin beds. (90 breed  x 1.90 lang).

Alle benodigde bed – en badlinnen is aanwezig. Volledig ingerichte badkamer. Salon. airconditioning, verwarming, telefoon en TV. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen in de omgeving welke voor de gasten op verzoek gereserveerd kunnen worden.

De Omgeving

Het Plaza del Potro, met haar Renaissance fontein, was vroeger de plek waar het vee verhandeld werd en ambachtslieden hun vak uitoefenden. Hier vindt u het Museum voor de Schone Kunst en het Museum “Julio Romero de Torres” en gezellige terrasjes. Cervantes logeerde in een pand aan dit plein gedurende zijn bezoek aan deze stad. In dat pand is nu een flamenco-school gevestigd waar de wereldberoemde Paco de Peña les gaf. De beroemde Mezquita en de kathedraal bevinden zich op loopafstand.

Op Plaza Tendillas bevinden zich vele restaurants met terras met uitzicht op verkoelende fonteinen. Ook een heel bijzonder plein in de directe omgeving is het Plaza de la Corredera, ooit de hoofdingang van het Romeinse amfitheater. Uit die tijd zijn prachtige mozaïeken opgegraven die nu te zien zijn in het Alcázar de los Reyes Cristianos Het huidige, grote plein is rechthoekig met bogen en portieken rondom, deze stijl uit Castillië, is uniek in Andalusië. Later werd het plein gebruikt als stierenvechters arena. tegenwoordig is het een autovrij plein met rondom terrasjes, restaurants en barretjes. Verder: Musea Arqueologico, Palacio de Viana met 12 prachtige patio’s.

 
 
Tip een vriend ›