Hotel Ferdinand Colon
   

Hotel met 10 kamers

Heerlijk hotel in hartje Cordoba. Er is een bar/restaurant, zwembad, bibliotheek. Ontbijtterras.

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Kleinschalig en kleurrijk hotel in hartje Cordoba

Eeuwen geleden was de Andalusische architectuur een inspiratiebron voor de Mexicaanse koloniale huizen, omgekeerd verrijkte Mexico Andalusië met kleur, nuances en leefwijze.

In dit kleine hotel vindt u een versmelting van het erfgoed en de atmosfeer van deze beide culturen. Het gebouw heeft een unieke koloniale stijl, waar de kamers in de 17e eeuwse gewelven bewaard zijn gebleven, samen met regionale Sevilliaanse architectuurelementen. Een lust voor het oog zijn de oude glazen deuren en de leuningen van de statige en elegante trap die naar de tweede verdieping leidt.

Indeling en faciliteiten

De tien kamers van dit hotel kijken uit op de lichte en groene patio, waar u in alle rust kunt bijkomen van de indrukken van de stad. De kamers zijn ingericht met smeedijzeren en houten meubilair, hebben grote ramen, een eigen badkamer, airconditioning en TV. Gratis Wifi. De tweepersoonskamer aan de patio op de begane grond is toegankelijk voor minder-validen. Naast de Patio bevindt zich de bibliotheek, een van de meest uitnodigende hoekjes van het hotel.

In het souterrain is een leuke Spaans Mexicaans restaurant met een bar waar u terecht kunt voor de lunch, diner, een wijntje en tapas. De barman maakt prima Margaritas! Vooral in de weekenden is het hier een gezellige bedrijvigheid. In juni 2014 is er bij het hotel voor de gasten een zwembad aangelegd van 2,5 x 3,5 meter, met een diepte van 1 meter. Heerlijk om op een warme dag af te koelen!Er zijn lounge-stoelen en een minibar.  Op het terras op de eerste verdieping wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd. Het hotel heeft een paar parkeerplaatsen voor haar gasten. (te voren te reserveren), kosten: € 17,50 per dag.

Omgeving

In de oude Joodse wijk, la Judería, met haar smalle straatjes kunt u heerlijk ronddwalen. Córdoba is natuurlijk ook beroemd om haar vele kleurrijke patio’s. Mooie pleinen zijn het Plaza del Potro en het grote Plaza de la Corredera. Het Plaza del Potro, met haar Renaissance fontein, was vroeger de plek waar het vee verhandeld werd en ambachtslieden hun vak uitoefenden. Hier vindt u enkele het Museum voor de Schone Kunst en het Museum “Julio Romero de Torres” en gezellige terrasjes. Op Plaza Tendillas bevinden zich vele restaurants met terras met uitzicht op verkoelende fonteinen. Ook een heel bijzonder plein in de directe omgeving is het Plaza de la Corredera, ooit de hoofdingang van het Romeinse amfitheater. Uit die tijd zijn prachtige mozaïeken opgegraven die nu te zien zijn in het Alcázar de los Reyes Cristianos Het huidige, grote plein is rechthoekig met bogen en portieken rondom, deze stijl uit Castillië, is uniek in Andalusie. Later werd het plein gebruikt als stierenvechters arena. tegenwoordig is het een autovrij plein met rondom terrasjes, restaurants en barretjes. Verder: Musea Arqueologico, Palacio de Viana met 12 prachtige patio’s.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
Tip een vriend ›