Granada
   

Het Alhambra, de Kathedraal, monumenten, historische wijken, Sierra Nevada

Granada ligt aan de voet van één van de hoogste gebergte van Spanje, de Sierra Nevada, op de vruchtbare vlakten van de Vega. Granada met haar als enige overgebleven Moorse paleizencomplex, het Alhambra, met de tuinen van de Generalife, is eeuwen lang door vele schrijvers omschreven als een toverachtige en wonderbaarlijke stad, waar de verhalen uit duizend-en-een-nacht voortleven.
Eeuwen geleden was het de hoofdstad van de Taifa van Granada en het Rijk van Granada. Granada is qua grootte de vierde stad van Andalusië, na Sevilla, Córdoba en Granada

Moorse wijken en levendige binnenstad

Naast het Alhambra heeft Granada natuurlijk de Kathedraal, De Moorse wijk het Albaicin, met een wirwar van straatjes, en de zigeunerwijk El Sacromonte, bekend van haar vele Flamenco-tablaos.Granada heeft al meer dan 500 jaar een prestigieuze universiteit: de “Universidad de Granada”, en een bijbehorend nachtleven. Het is één van de belangrijkste Spaanse studentensteden, samen met Salamanca, Burgos en Santiago de Compostella.

Kunst en Cultuur

Hoogtijdagen in Granada zijn de Semana Santa en de “Fiestas del Corpus”. Verder zijn er vele festivals zoals een jazz festival in de herfst en een theaterfestival en internationaal festival van muziek en dans in het voorjaar.

Bezienswaardigheden zijn natuurlijk het Alhambra en de Generalife tuinen, de kathedraal, de Koninklijke kapel, Madraza, La Virgen de las Angustias kerk, San Juan de Dios kerk, Santa Ana kerk, San Pedro kerk, Colegiata del Salvador, Carmen de los Mártires, la Cartuja klooster, Archeologisch Museum, Het La Zambra Flamenco Museum, De Moorse wijk het Albayzin, de zigeunerwijk Sacromonte en Realejo Wijken.

Accommodaties

In Granada kunt u overnachten in een kleinschalig appartementen complex, charmante hotelletjes in oude paleishuizen in de Moorse wijk het Albaicin, luxe charmehotels of een een schitterende gelegen, stijlvolle Cortijo in de Sierra Nevada, net buiten de stad.

 
 
Tip een vriend ›