Portugese Piri-Piri olie

Geef je gerechten pit! Je kent misschien wel het gerecht kip piri-piri, zeker als je al een keer in Portugal bent geweest, maar ook in Nederland zie je steeds vaker gerechten met deze pittige rode pepertjes. De piri-piri één van de vele soorten chilipepers die we kennen. Paprika’s, jalapeño’s, habanero’s en de Spaanse peper zijn […]

Lees meer  

Het állerlekkerste Tortilla recept!

 – vegetarische klassieker uit de Spaanse keuken –  De Tortilla Española is een klassieker uit de Spaanse keuken, een eerlijk, eenvoudig gerecht waar je, mits met de beste ingrediënten, zeker indruk mee maakt op elke picknick, een buffet, als tapa, lunch of bij-gerecht. In de zomer heerlijk met een groene salade of een glas gazpacho – […]

Lees meer  

Vejer de la Frontera

Even voorstellen: ‘ons’ dorp. Heel lang geleden, toen ik nog in Utrecht woonde en we nog maar net met Ardanza Reizen waren begonnen hoorde ik op de pottenbak-cursus iemand praten over Beegèr de la Frontera, in het uiterste zuiden van Andalusië. Of ik daar wel eens was geweest want dat was zo’n verschrikkelijk mooi plekje… […]

Lees meer