Over Ardanza
   

Al meer dan 16 jaar Spanje & Portugal specialist!

Spanje & Portugal op Maat! Uiteraard zijn alle Ardanza arrangementen op maat aan te passen.
Bel ons voor een persoonlijk advies. Tel: 035 691 2275 of stuur een mail aan info@ardanza.nl

Ardanza – Individuele Cultuur&Natuur rondreizen in Spanje en Portugal

Ardanza stippelt sinds het jaar 2000 bijzondere individuele Fly&Drive rondreizen uit door Spanje en Portugal. Langs de culturele hoogtepunten maar ook langs stille weggetjes, door woeste natuurgebieden en naar ongerepte zandstranden, ver weg van het massatoerisme. Reizen waarbij u op uw gemak het mooiste ontdekt wat Spanje en Portugal te bieden hebben. Aan het einde van de dag wacht een gastvrij verblijf in één van de bijzondere locaties die Ardanza persoonlijk geselecteerd heeft. Van een appartement met privé dakterras in hartje Sevilla, een prachtig gelegen Cortijo, een comfortabele Casa Rural tot aan een sjieke Parador of een romantisch kasteel. Ardanza heeft al 10 jaar een standplaats in Spanje, u bent dus verzekerd van een deskundig advies!

Ontdekken en beleven: excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 17 jaar tijd hebben we een schat aan lokale  contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige flamenco-optredens, wijn&sherryproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes. Kanovaren, dolfijn-excursies, een tapas-workshop, azulejos maken, een taalcursus, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen voor bijvoorbeeld het Alhambra en kunnen uw entree vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

Fly&Drive rondreizen op maat

Alle Fly&drive rondreizen worden op maat aangepast aan uw persoonlijke wensen. Of u nu reist met een paar vriendinnen, uw moeder, een groepje collega’s of uw gezin. Zolang de groep niet te groot is regelen we heerlijke verblijfslocaties voor u in combinatie met vluchten en autohuur. U ontvangt ruim voor vertrek een persoonlijk en uitgebreid informatiepakket zodat u ontspannen op pad kunt en moeiteloos terecht komt bij de meest gepassioneerde flamenco optredens, tongstrelende tapas, kleurrijke Fiesta’s en Ferias’s en natuurlijk al die niet te missen bezienswaardigheden. Uw reis wordt tot in de puntjes geregeld.

Over het team

Arco Schuurman

Arco Schuurman, de oprichter van Ardanza, heeft jarenlang gereisd, onder meer in Zuidoost-Azië, Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Als gids voor een grote reisorganisatie heeft hij groepen begeleid door Mexico, Guatemala, Honduras én Spanje. Door zijn werk als reisbegeleider kreeg Arco een goed beeld van wat mensen die reizen echt belangrijk vinden. De basis is natuurlijk een mooie en interessante route die op een ontspannen tempo afgelegd kan worden. Het hotel of appartement waar u ‘s avonds aankomt, uitrust en bijkomt van alle indrukken van de dag moet een fijne, gastvrije plek zijn. Arco is de “padvinder” van Ardanza. Hij speurt continu naar nieuwe routes, bijzondere dorpjes en fijne adresjes om te overnachten. Hij stippelt de nieuwe rondreizen uit, regelt de inkoop van de meest passende vluchten en autohuur, verzorgt de verzekeringen en de reisbescheiden.

Anne Middelkamp

Anne, mede-eigenaar van Ardanza, heeft ook veel gereisd. Ze verbleef langere tijd in Engeland, Portugal, Spanje en Italië om de cultuur en de mensen te leren kennen.  Ze ging op zwerftocht door Patagonië, Colombia, Thailand en vele andere landen. Tussen het reizen door werkte ze in Nederland als office – en projectmanager voor diverse grote en kleine organisaties. (zie haar profiel op Linkedin). Anne houdt dan ook van regelen en plannen. Nu gebruikt ze die kwaliteiten om van elke reis een perfect georganiseerd feestje te maken. Anne neemt bij Ardanza meestal de telefoon op, zij vindt het contact met de klanten het leukst en maakt samen met Arco de reisvoorstellen. Maar ze schrijft ook de teksten voor de website en houdt zich bezig met de marketingactiviteiten van Ardanza.

Anne en Arco wonen met hun twee kinderen sinds 2007 in Spanje, eerst 5 jaar in Catalonië en  sinds 2012 aan de Costa de la Luz, in Vejer de la Frontera, Andalusië. 

Ellen van der Woude

Ellen is al maar dan 10 jaar een onmisbare schakel in de ondersteuning op het kantoor in Bussum. Ellen verzorgt ondermeer de reisbescheiden, beheert al het materiaal wat klanten krijgen toegestuurd en regelt o.a. dat het uitgebreide pakket reisbescheiden op tijd bij u in de bus ligt Zij zorgt voor alle schriftelijke correspondentie en ook voor de leuke cadeautjes die u krijgt toegestuurd bij thuiskomst, naast inkoop en nog vele andere regeldingen! Ellen beheert de planning en de perfecte afwerking van de diverse reisbescheiden. Op de beurzen en evenementen in Nederland waar Ardanza aan deelneemt komt u Anne en Ellen meestal samen tegen!

Azzurah Abdul Aziz

Azzurah werkt sinds een paar jaar bij Ardanza. Ze is geboren en getogen in het kosmopolitische Singapore en heeft 15 jaar in Nederland gewoond voordat zij naar Zuid-Spanje verhuisde, waar ze nu alweer 8 jaar met haar gezin woont. Bij Ardanza is zij mede verantwoordelijk voor het scouten van locaties, sales en marketing- activiteiten en algemene ondersteuning van het administratieve team. In haar vorige carrière bij een Japanse multinational heeft ze veel ervaring opgedaan in het samenwerken met mensen met verschillende nationaliteiten. Met bovenstaande ervaringen en als fervent reizigster met een passie voor Spanje en Portugal begrijpt ze uitstekend wat de reiziger verwacht.

Lokale contacten

In Spanje en Portugal werkt Ardanza nauw samen met een aantal zorgvuldige geselecteerde tussenpersonen. Zij regelen bijvoorbeeld de bijzondere excursies en verzorgen meet&greets. De korte lijnen zijn een garantie voor persoonlijke service.

Ardanza in de media

Meridian Travel Magazine, september 2016 Interview met Anne Middelkamp over het bijzondere van de Alentejo regio in Portugal Dutch Local Meridian Travel Magazine In het januari-maart nummer 2016 van het cultuur-en reismagazine ‘ESpanje!’ kunt u op p. 62 een interview met Anne Middelkamp lezen over Andalusië en een paar van de mooiste dorpjes van deze fascinerende regio. Lees het hele artikel hier: Dorpjes van Andalusie ‘ESpanje!’ januari maart 2016 En een artikel over de wijnregio de Priorat in Catalonië, waar Ardanza op stap ging met journalist Jos Schuring van “España & más” España y mas Priorat Ardanza Ardanza organiseerde een reis voor journalist Kim van Dam en zij schreef eroverin hte magazine “Zin” – lees hier het artikel: Zin in Asturias

Lees ook de verhalen van reizigers

 
 
Tip een vriend ›