Molino los Frotones
   

Prachtig gelegen, rurale Cortijo
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Historische Olijfmolen in de bergen bij Ronda

Dit hotel ligt in het prachtige berggebied Serrania de Ronda, op 8 kilometer van de historische stad Ronda. Het hotel is gesitueerd in een oude olijfmolen, al bijna 300 jaar in het bezit van de familie Clavero. Zij hebben de authentiek sfeer weten te behouden toen zij deze Molino liefdevol verbouwden tot een luxe charmehotel. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de 18e eeuw en bestaat uit 4 patio’s grenzend aan de olijfmolen, verbonden door de diverse woonvertrekken van de vroegere landarbeiders. Nu is het een hotel waar het modern comfort de oude molen veranderd heeft in een sfeervol verblijf. De charme van vroegere tijden gecombineerd met hedendaagse stijlvolle inrichting in een prachtige omgeving.

Indeling en faciliteiten

Er zijn standaardkamers met directe toegang tot de patio. De juniorsuites hebben een aparte slaapkamer en ruime salon. De Suites zijn zeer ruim, circa 60m2. Alle kamers hebben terras of balkon. De ‘Casa Suite’ (max. 6 pers.) heeft 3 slaapkamers en 3 badkamers, een aparte salon, eetzaal en privé-zwembad met terras. Alle kamers zijn verschillend doch ruim en met veel oog voor detail ingericht. Ze hebben allen airconditioning en verwarming, satelliet-tv met plasmascherm, internetaansluiting, telefoon. Sommige kamers met parket, enkele met sisaltapijt.

Het gezellige restaurant serveert mediterrane gerechten en typische streekgerechten. Alleen de beste seizoensingrediënten uit de eigen ecologische moestuin worden gebruikt. Er zijn 2 openluchtzwembaden met mooi zonneterras en ligstoelen. Het uitzicht vanuit de Molino is over 60 hectare olijfgaarden, graanvelden en fruitbomen. De omgeving nodigt uit voor mooie wandelingen.

Omgeving

Een ideale plek om een paar dagen te verblijven in het hart van Andalucia, op 10 minuten van de stad Ronda. Ronda is één van de bekendste plaatsen op de route van de witte dorpen. Het is prachtig gelegen in het hart van de Serranía de Ronda, een indrukwekkende bergketen. Zijn spectaculaire ligging bovenop een ravijn, zijn isolement en zijn legendarische rol als rovershol, maakten de stad in de 19de eeuw tot een soort pelgrimsoord voor romantische zielen. Maar Ronda staat vooral bekend voor zijn mooie Plaza de Toros, één van de oudste arena’s van Spanje en de bakermat van het stierenvechten. Talrijke filmopnamen hadden hier dan ook plaats. Ronda is nog steeds één van de populairste bestemmingen in Andalusië. Natuurpark Grazalema, Natuurpark Sierra de las Nieves, Pueblos Blances, de witte dorpen route in de Serrania de Ronda, Wijnroutes, Puerto Banús (Marbella). Wandelroutes.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
 

Tip een vriend