Marça
   

Ruraal hotel met 7 kamers.
Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Ruraal hotel in de Priorat

De groene en glooiende ‘Comarca Priorat’ in het zuiden van Catalonië is vooral bekend om haar uitstekende wijnen, (D.O.Q Priorat en de D.O. Montsant) en is een gebied wat nog nauwelijks door buitenlandse toeristen is ontdekt. Het is een gebied bij uitstek geschikt voor wandelaars, rustzoekers, levensgenieters en liefhebbers van wijn en gastronomie. In de kleine bergdorpjes is het net of de tijd stil is blijven staan, ze hebben elk hun eigen karakter, geschiedenis en cultuur. In het zuidwesten van de Priorat regio, 5 kilometer buiten Falset, de ‘hoofdstad’ van deze comarca ligt dit monumentale, historische gebouw uit het midden van de 19e eeuw waar recent een ruraal hotel in geopend is.

Het vriendelijke hotel heeft 7 kamers, sommige met een klein balkon. Allen eenvoudig maar zeer smaakvol ingericht met eigen badkamer (douche). Er zijn sfeervolle gemeenschappelijke ruimtes: lounge, bibliotheek, ontbijtzaal en diverse zitjes.

Vanuit alle kamers en het grote terras hebt u uitzicht over de prachtige groene, glooiende omgeving, met olijven en amandelgaarden en robuuste bergen. Er wordt een afwisselend en uitstekend ontbijt geserveerd. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door Quimé en Paco. Om koffie en/of wijn hoeft u maar te vragen, men zal er alles aan doen om het u naar de zin te maken.

Cultuur, wijn & gastronomie

Het hotel  heeft een bodega waar eigen wijnen gebotteld worden. Hier kunt u wijnen proeven en kennis maken met het proces van wijn maken. Om het gebouw heen ligt een grote tuin met een zwembad, uitgestrekte olijven velden en wijngaarden.

Vanuit het hotel zijn zeer diverse activiteiten mogelijk: Wijn – en gastronomieroutes, wandelingen in  het prachtige Montsant Natuurpark, de Serra de Llaberia of het uitgestrekte natuurpark van Els Ports. Een bezoek aan de imposante ruïnes van het Karthuizer klooster van ‘L’Escaladei, het hooggelegen dorpje Siurana.  De mijnen van het nabijgelegen Belmunt de Priorat (genomineerd als UNESCO werelderfgoed), Reus de geboortestad van Gaudí, met modernistische routes, het kleine dorp Miravet aan de Ebro met haar Tempeliers kasteel en natuurlijk Tarragona met haar Romeinse amfitheater. De stranden van de Costa Daurada liggen op circa 30 minuten rijden. Mooie kleine baaitjes vindt u tussen Cambrils en L’Hospitalet.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
Tip een vriend ›