Groepsreis 15 dagen Andalusië
   

Reissom € 2.495*

* Reissom per persoon (gebaseerd op 2 personen per kamer of appartement)

Inclusief:

  • Retourvluchten, luchthavenbelastingen.
  • Vervoer ter plaatse in kleine, luxe touringcar.
  • 14 hotelovernachtingen incl. ontbijt.
  • Excursies en entreegelden volgens programma.
  • Nederlandstalige reisbegeleiding.
  • Uitgebreide reisinformatie.

 Exclusief:

  • reisverzekering
  • overige maaltijden.
  • facultatieve excursies en entreegelden.
  • fooien en persoonlijke uitgaven.

In goed overleg worden alleenreizenden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht.

Liever een éénpersoonskamer voor uzelf dan betaald u onderstaande toeslag.

Toeslag eenpersoonskamer € 395,-

Vertrekdata 2017
Voorjaar: 23.05.2017
Najaar: 19.09.2017

Min. aantal deelnemers: 10
Max. aantal deelnemers: 20

Kleinschalige 15 daagse Groepsreis Andalusië

Vertrekdata 2017

Voorjaar: Dinsdag 23 mei 2017 Najaar: Dinsdag 19 september 2017Minimum aantal deelnemers; 10, maximaal: 20

Een interessante ontdekkingstocht

Deze 15 daagse groepsreis Andalusië  voert u in een kleine groep en in een ontspannen tempo langs de sporen van het Moorse erfgoed van acht eeuwen Arabische beschaving en de rijkdommen van het toenmalige Hispalis. Naast de beroemde Moorse monumenten valt er in Andalusië nog veel meer te ontdekken: Imponerende natuurparken, kleine witte dorpjes, gepassioneerde Flamenco en gastronomische uit de Spaanse U reist in een kleine groep en overnacht op bijzondere en kleinschalige locaties, een historisch stadspaleis, comfortabele appartementen in hartje Sevilla, een landelijke Cortijo bij Ronda en een gastvrij boutiquehotel aan zee.

De Koningssteden Sevilla, Granada en Cordoba

U brengt een bezoek aan Sevilla, de sprankelende hoofdstad van deze regio, wereldwijd bekend om zijn historische, culturele en monumentale rijkdom. De Giralda een moorse minaret, is haar meest bekende symbool. In de middeleeuwse wijk Santa Cruz en de zigeunerwijk Triana kunt u urenlang ronddwalen door de smalle straatjes en langs prachtige pleintjes en parken. In Granada ligt de moorse paleisstad Alhambra, één van de meest bezochte monumenten ter wereld. Verder bezoekt u natuurlijk Córdoba, de toenmalige hoofdstad van de west-islamitische wereld die in zijn geheel verklaard is tot werelderfgoed. De Mezquita- Kathedraal, met haar meer dan 750 zuilen, is een imponerend bouwwerk. Naast het Moorse erfgoed hebben deze drie steden natuurlijk nog veel meer te bieden, beroemde musea, prachtige parken, oude wijken met smalle straatjes en intieme pleintjes. Er is altijd tijd om een paar uurtjes op uw eigen houtje rond te dwalen. U mag altijd van het aangeboden programma afwijken, mocht u daar prijs op stellen.

Imponerende landschappen

Naast de historische steden en authentieke dorpjes heeft Andalusië een zeer afwisselend en imponerend landschap. Aan de poort van de Alpujarras verblijft u een aantal nachten in het kleine stadje Lanjaron, wat van oudsher bekend staat als kuuroord. Vanuit hier kunt u prachtige wandelingen maken in deze uitlopers van de Sierra Nevada.Deze rondreis brengt u verder naar het prachtige, uitgestrekte natuurpark Sierra de Grazalema, het biosfeerreservaat Doñana en het nationaal park van Cazorla, Las Villas en Sierra de Segura, het meest ‘wilde’ natuurpark van Europa, met watervallen en imponerende bergtoppen..Aan het einde van de reis brengt u een aantal dagen door aan de Costa de La Luz, in een vissersdorpje met uitgestrekte witte zandstranden en de oudste havenstad van Europa: Cádiz op een steenworp afstand.

Een onvergetelijke reis

U reist met een ervaren, nederlandstalige reisbegeleider door het gebied. Op uw gemak ontdekt u de hoogtepunten van de kunst, cultuur & natuur. U maakt kennis met de lokale bevolking en hun ferias, flamenco-optredens, kunt genieten van de gastronomische hoogtepunten van de plaatselijk keukens,  de fino en de  tapas en verblijft op mooie, kleinschalige en comfortabele locaties. Uw reis wordt tot in de puntjes voor u geregeld. Hieronder staat een kort programma overzicht.  Op de volgende pagina’s vindt u een beschrijving van het programma van dag tot dag.

Kort overzicht van het programma

Dag 1 Aankomst Sevilla, vrije besteding Dag 2 Excursies: o.a. Kathedraal en Giralda, Real Alcázar Dag 3 Stadswandeling of Fietstour, Middag: vrije besteding Sevilla Dag 4 Via Arcos de la Frontera naar natuurpark Grazalema Dag 5 Bezoek aan Ronda, ‘s middags excursie-mogelijkheden in het natuurpark Dag 6 Vandaag bezoekt u Córdoba met de Mezquita, De Juderia en de tuinen van de Reales Alcazares Dag 7: Vrije besteding, diverse excursie-mogelijkheden Dag 8 Vertrek naar nationaal park Sierra de Segura, onderweg bezoek aan Ubeda en Baeza, Unesco werelderfgoedsteden Dag 9 Excursies in het nationaal park Cazorla, Las Villas en Sierra de Segura Dag 10 Onderweg naar het hotel in de Alpujarras bezoek aan Granada met het wereldberoemde Alhambra Dag 11 De Alpujaras is de ultieme plek om te wandelen en van de rust in de bergen te genieten Dag 12 U vertrekt naar de Costa de la Luz, onderweg bezoekt u El Torcal, een park met zeer grillige rotsformaties Dag 13 Excursies nationaal park Doñana en Jerez de la Frontera: Sherry Bodega en Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre  Dag 14 Vrije besteding, bijvoorbeeld bezoek Cadíz, Dolfijn-excursie Tarifa of lekker ontspannen dagje strand Dag 15 Vertrek Nederland(wijzigingen voorbehouden)

Vertrekdata 2017

Voorjaar: Dinsdag 23 mei 2017 Najaar: Dinsdag 19 september 2017Minimum aantal deelnemers; 10, maximaal: 20

Kijk voor het uitgebreide programma van dag tot dag op de volgende pagina’s

Deze groepsreis aanvragen? Naar het aanvraagformulier

 
 
 

Tip een vriend